laupäev, 21. november 2009

World That End Stood Still


Telefon Tel Aviv feat. Lindsay Anderson - What It Was Will Never Again

Inspiratsioon on see piiriala kus kaosest tekib kord. Võtad teose ette. Koged läbi. Ja mõnikord, õigete tähenduste otsa sattudes. Kõiksus muutub. Kõik sus muutub. Maailm on ikka endine, teos samuti aga sina enam mitte. Hakkad tasapisi väärtustama neid mõttelõngu, mis avavad maailma uutes perspektiivides, kisuvad sind välja tasases voos hulpimisest ning näitavad kuhu sind on kantud ja kuhu jõuda vaja.

Eksistents saab olla vaid üks tervik või niipalju piiske, kui sulle pähe tuleb. Mitte kolm. Ja kõik, kes pole juudimuinasjutu eneseabiprogrammi liikmed, on piisava oiuga, et end mõelda mõnda praktilisemasse paika, kui need kaks äärmuslikku üldistust, mida puduusklikud absoluutse tõe pähe võtavad. Juba on jõutud ka kujutada, milline see pimedale usule järgnev maailm välja näeks, kus Taevas ja Põrgu oleks samas kohas koos.

Huvitav paradoks. Kui Jumala tööd teha tähendab olla vaimulik, mitte loomeinimene, kes ise ju samuti maailmu vormib ja valitseb, siis ei saa Jehoova kohe mitte olla kõrgeim jumalus - ta viib siis vaimuliku kombel samuti täide kõrgemate võimude tahet. Seega on meil loodud suur ja uhke ühiskonnakiht vaid (vaimse) orjuse ülistamiseks.

Ateism? Loojale pole miski tabu, sellepärast ongi kõik olemas. Eksistents on reageerimine. Omanda ja anna edasi. Vormi maailma enese järgi. Mõtle kastiväliselt. Aita leida uusi mõõtmeid. Ole kese. Elu pole enese leidmine. See on enese loomine. Make some difference if you already stuck in here. Carpe diem.

Inspiration by medok