reede, 9. jaanuar 2015

The Babadook

Ilmus: 2014
Stiilid: Horror, Drama
Hinne: 8/10

Emma Tricca - The Painter

Kus on kurva kodu? Seal kus õnn ei paista. Heale hingkesele alusetult elupained JA argimonstrum kallale ässitada, ilma isegi mingi peene loonüansita, on ülikalk. Lars von Trieri Requiem for a Dream kalk. Isegi kalkus peab olema millegi teenistuses. Lihtsalt kaunist misery pornost ju ometi ei piisa. Viimaste filmide valguses on valendamas selline pentsik mõte, et võibolla me ei tule *ühtsusest* siia, et kogeda ühtsust. See sväär on meile kentsakuse kogela. Seletaks vähemalt kuidas maailmal annab kogu selles lauslägastuses, ühishävituses ja piiritus põlguses säilitada oma balanssi. Võtsid tavapäraselt uued ettekirjutused ilusti omaks ja ajasid kassile juba silmuse kaela?
Võtmesõnad:
Monster
Book

neljapäev, 8. jaanuar 2015

Gone Girl

Ilmus: 2014
Stiilid: Mystery, Drama, Thriller
Hinne: 9/10

Massive Attack - Girl I Love You

Abielludes soovivad mehed, et naised kunagi ei muutuks ja naised, et suudaks mehi muuta kuid lõpuks peavad pettuma mõlemad. Nii ka selle filmiga - esmapilgul justkui igati snitt ja twisty thriller kuid aja möödudes valendub üha selgemalt, et Fincer oleks pidanud osa nihilistliku põlgust Draakonitüdrukust siia süstima ja karakteriempaatiat tollele filmile jätma.
Raamatus selgus, et lõpuks olid mõlemad väga tülgastavad tegelased - lihtsalt üks oli väiksem kaliiber ja üksteise toksilisusega leppimine oleks olnud palju keerukam ja lummavam lahend koos valikuga, et lapsel on parem üles kasvada kahe kurja mõjusvääris, kelle üksteisega käitumisest on järel vaid irvitavad inimvõred. Fake people forever!

teisipäev, 6. jaanuar 2015

The One I Love

Ilmus: 2014
Stiilid: Romance, Mystery
Hinne: 7/10

George Michael - Flawless (Boxer Mix)

Ideaalid ei saa ju olla ühed kohutavad asjad - ikka oled ise süüdi! Film valis selle edastuseks rääbaka Indie stiili, alguse antiklimaatilisuse ja pea igasuguse müstika visualiseeringu puudumise, muutes sellega ka teose leidmise ja läbimissoovi kõigi jaoks kole pentsikuks. Script lõpuks ju lubas olla nutikas ja veetlev kuid koledast kooseksisteerimisest suudab seda päästa vaid järgmine visualiseerimishuviline, kes seekord ehk mõistaks, et ka ennast tuleb armastada.

esmaspäev, 5. jaanuar 2015

Predestination

Ilmus: 2014
Stiilid: Sci-Fi, Thriller
Hinne: 8/10

High Contrast - Twilight's Last Gleaming

Sa oleksid pidanud vailma. Kas olla Twilight Zone'i üha sõgedamaks kiskuv argimaagilne baariõhtu või imeliselt ajastut tabanud David Lynchi versioon Burn After Readingust. Nüüd oled sa lihtsalt tabamatu ime, krabades unikaalse jutustuse mantliserva käestlasknuna vaid õhku. Sellegipoolest soovitan pimesi kogemismissiooni ikkagi ette võtta sest põrunud ambitsioonikus on alati parem kui saavutamatus ning mõttevõimalused ja Sarah Snook on seda iseenesest ju väärt.