esmaspäev, 8. veebruar 2010

Avatar

Ilmus: 2009
Stiilid: Action, Adventure, Sci-Fi
Hinne: 6/10


The Future Sound Of London - Papua New Guinea (Blue States Remix)

Veider, et nii saamatu liik on omadega koosluse tippu jõudnud. Nad on juba oma püsisoojase kehaehitusega loodud energiavarusid priiskama ja pole neil õrna aimugi miks jutuvestjad kõiki neid veidraid lugusid pajatavad. Usk pole neile samuti püha - on endale ühe hädisemat sorti teksti teistest tähtsamaks tunnistanud ja kulutavad kõik aja mõne mõistliku tegemise asemel palvetamisele, et seksuaalhälved jumalapärast välja ei lööks! Kuidas need närakad on suutnud igasse urruauku oma usuga ronida? Pole meil valda, kus nad oma torni püsti poleks ajanud või oled sa see nädal juba ukse taha roninud Jehoova tunnistajale sõbralikult molli andnud? Ei? Võibolla selles peitubki vastus. Sel ajal, kui teised liigid eksisteerivad ümbritsevaga harmoonias püüame me meeleheitlikult iseendaga leppida ja nii polegi küllastumist veel tekkinud.

Eks meil on siin samuti võrgustikud, millega me edastame ja töötleme ümbrust. Kordades robustsemad aga täitsa toimivad. Kunst ja seedimine. Võiks ju arvata, et sitta kah, miks meil on kõiki neid ebavajalikke toitaineid vaja tagumikust välja pasandada? Lürbiks aga tuubist kosmonaudi einet ja jätame selle seedekulgla lihtsalt kaunistuseks noa peale, kui keegi kõhtu torkima tuleb. Või tühja selle loominguga vaja vaeva näha? Põrutame kõik otse välja! "Üks planeet toimib bioarvutina mida harjavad sinised kass-humanoidid kes elavad inimeste jaoks olulise maavaral aga mõnedele nad meeldisid ja madina käigus seda kätte ei saadud ning ülejäänud sissetungijad kupatati tagasi maale." Kõlbab? Või oleks vaja veel miskit? Kogemist ja sõelumist. Mõlema käigus me eraldame tarbitavast tervikust enda jaoks olulised detailid ja rikastame end sellega. Teisiti ju ei oskagi. Vaata kui asjalikuks me interneti oleme kasvatanud. Aga kui põnev maik on siis Avataril?

Cameron loob ju ikka oma paatostele kütkestavad kiiksud ja armastusväärsed tegelased. Alati on leidnud mingi fantastilise elemendi, mille ümber draama ja madina põimida: küll ajas rändavad tapjarobotid või hukatuslik tulnukapesa. Saame me seekord sama? Kui sa nüüd mõtled, et säärases suures rassidevahelises heitluses saab kogeda eneseületamist, kaotusvalu või võidujoovastust siis sa eksid. Või, et selline mitmel tasandil ülekannetega mängimine tekitab ka huvitavaid tehnilisi eripärasid. Näiteks kuna kehavahetaja vaim ei saanud oma kehas magada ja nii jääb päeva jooksul kogutud andmete süstematiseerimne ära siis mõjutaks see pidev vaimuvahetus ka organismi tervist kustutades teadmisi ja vähendades reageerimisvõimet. Seda mitte. Kõik on lihtne ja selge. Arenguruumi aga veel on. Nad pushivad küll oma ameerika mägesid digitaalseks aga kellegil pole veel pähe tulnud kõiki kaadreid millegi õhkulaskmiseks või eemale lajatuseks ära kasutada! Liero!!!

Seekord meeldib sellisena

Võtmesõnad:
James Cameron
Alien
Planet
Invasion
CGI Porn

8 kommentaari:

  1. Oot, kas minu brauser kalab või sa ehvektimõttes kirjutadki osa teksti valge kirjaga valgel taustal.

    VastaKustuta
  2. FTW? tsiteerides teismelisi ja Sopranot.
    Nagu FTW?

    Jehoovatunnistajad?

    Avataris olid Jehoovatunnistajad?

    Kui see jutt inimese looduskaugusest ja muude loomade kombest elada ümbritsevaga harmoonias oleks mingitpidi tervenisti haaratav ja moodustaks seoses Avatari filmi teemaga mingi arusaadava terviku, siis ma tahaks sellele vist vastu vaielda.

    VastaKustuta
  3. Ma ei saa aru, miks ikka veel Avatari poste tuleb. Trash juba pani asjale punkti - möla maha!

    VastaKustuta
  4. 2WTF

    HAAHAAHA...sinu rõõmuks võtan asja ette :D

    VastaKustuta
  5. @Xipe

    Lõik 1: Miks inimesed jõudsid sellele planeedile ja miks nad on nii munnid.
    Lõik 2: Miks USB-pats biokompuuter planeedil on oluline valida loo keskmeks (mitte põlisasukate kiusamine).
    Lõik 3: Miks mina pean Cameroni eest seda träni hakkama välja mõtlema?
    Keskendun ka parem kõige labasemate võtetega blogimise revolutsioonile - peaaegu täiesti VAL-GEE!

    VastaKustuta
  6. Blogipost kui abstraktne kunstiteos ?

    VastaKustuta
  7. Eks ikka.
    Kui oskad sellega midagi ilmsist rohkemat edasi anda ja teed seda piisava omanäolisusega.
    Siis võib küll kunstiks nimetada.

    VastaKustuta
  8. Kurat mina olen rohkem ikka kujutava kunsti mees.

    VastaKustuta