kolmapäev, 4. mai 2011

Never Let Me Go

Ilmus: 2010
Stiilid: Drama, Romance
Hinne: 5/10


Grand National - Part Of A Corner

Väikekodanlase argielu. Kassapidaja, koristaja, kojamees - sa eksisteerid vaid selleks, et kellegil paremal läheks sind tarvis. Põgeneda, oma saatuse eest, pole kuhugi. Ei aita siin armastus ega ambitsioonid. On vaid aeg õppida ... olla ... tühine.

Täpselt samasugune ennast mittemõistev anti-ulme nagu Lovely Bones. Vaatamist tasub hoopis lavastajahärra Robin Williamsile antud esimene antiroll või siis selle ajavahmiku parim mitte ulmekirjaniku ulme lavastus.

pühapäev, 1. mai 2011

The Rapture

Ilmus: 1991
Stiilid: Drama, Mystery
Hinne: 7/10


Tee joovastuseni on riukalik. Ühel läheb selleks tarvis pudel kanget kärakat, teistel paaridevahelist juhuseksi, kolmandal suuremat usku ja meelekindlust kui oma oid. Kuidas sa koondad kõik need kihud korraga kõigi jaoks sobivaks? See on niisama võimatu tegevus nagu helistamine - isekas soov ennast kogu ümbrusest välja lülitada ja samas otsida ka kontakti. Kelle asi on öelda, et sinu valitud number pole kõnet väärt? Et deliiriumi kummaramine ja uute maailmate koosloomine on ebaolulisem kui ristteel kõigi edasipürgimise takistamine? Otseühendust pole olemas, aga seni kuni su number suvatsetakse kohale suunata, on meil veel lootust. Jumal on Hitler ja Coca-Cola. Pretensioonitu allumine ja kuuletus kasutusele. Rapture on päev, kus keegi enam ei hooli.