pühapäev, 30. oktoober 2011

The Last Exorcism

Ilmus: 2010
Stiilid: Drama, Horror, Thriller
Hinne: 7/10


UNKLE - Unreal

Kas miski peab olema püha? Pisikesed asjad ei ole pühad. Pühad on suur priisk ja pillamine. Pühad on enese õigused ja õigus enesel alati õigus olemisele - ignorantsus. Püha on mõnele iganenud (meelte)valitsuse mudelile pretensioonitult allumine ja selle puutumatus. Püha on kõiksust valitsev ükskõikne jõud. Mis siis ikkagi muudab selle võõrastest mõjudest puhta olemise nii kuradi oluliseks?

Ja miks oleks vastupidise lõpuga see ja Red State olnud parem film?

Hesher

Ilmus: 2010
Stiilid: Drama
Hinne: 8/10


Queens of The Stone Age - I'm Designer

Sul on antud teha vaid ühte asja ja sellega ka ei saa hakkama! Õnneks satuvad poisid kokku punk Mary Poppinsiga kes näitab neile kuda korralikult käituda. Mida sa ägised? Ela. Paiska kõik endast välja! Muidu jäädki tuima näoga olnule järele vahtima ... oh wait. Filmi ambitsioonikas perspektiiv ei suudagi ennast õieti kehtestada ja lõpetab enda tavalise hooli/mitte draamana. Samas näitlejaid ja seda Mike Judge maailma oli tore kaeda. Austusavaldus oli ehk liigagi tõhus sest tema filmid ei ole samuti sama head kui animatsioon.

esmaspäev, 10. oktoober 2011

Bunraku

Ilmus: 2010
Stiilid: Action, Drama, Fantasy
Hinne: 4/10


Saavutus võib olla kogu siia järelejäänud maagia. Millegi vähetõenäolise toimimise reaalajas tajumine. Paberi muserdamine ei tohiks tekitada abstrakseid kolmemõõtmelisi .gif'e asjade liikuvate jäljendustega! Kõhetusttekitav. Paljukest tumedast manamsest jääb alles, kui sa tekitad seda digitaalselt? Korraga ei tohiks toimida ka idamaise teatrikunsti au kämblatega kinnitamise lahtirullumine, germaani ekspressonistlius viltuses natsiideaalis, siira usuga noiri väärasunud vaadetesse, düstoopias viibimise parandamatus ängis. See saab olla vaid maailma parim film või pretensioonitu kräpp mille ainus väärtus on sellisest zanrisegust omapead edasi mõtisklema panemine.