esmaspäev, 21. november 2011

7 gwanggu [Sector 7]

Ilmus: 2011
Stiilid: Action, Horror
Hinne: 3/10


Blue Tofu - Chemical Cupcake

Kui ikka 5 korda proovid süüdata ja vedu ei võta siis pole täiskustud halg? Nimelt meil on siin loodud suure energiatõhususega kehamahlu omav olend. Mis ei taha põleda! Õnneks on nendele kapriisidele vastukaaluks siinsed tegelased, pärapõrgu naftapuurijad, kõik noored, kenad ja tulvil ülevoolavat tobedust! Igas muus osas lugupidavalt etteaimatavavam kui Host. Kui just hulga 3D in-your-face mootoratarallit puurtornil välja arvata. Miski ei toonita loodushoiusõnumit lõpus nagu pea pistmine väljapõristatud heitgaasidesse ja emakese loodusega koos pisara valamine!

Võtmesõnad:
Korean
Fuel
Monster

pühapäev, 20. november 2011

Sucker Punch

Ilmus: 2011
Stiilid: Fantasy, Action
Hinne: 2/10


Sophie & Ives - Awaken

Mäletad neid pakse japse ja kui natsi raipetele koosa andsin?
Mingil moeshowl sõimasid välismaalasi?
Eem, mina ve?
Deem, milline rassistlik bimbo sa oled!
Millest sa sonid?!?
Kle, mingi suvaline ettekujutatud kabla ei ole ohtilk, köitev ega põnev!
Hei, mind kasutati seal ära!!
Well, daa, sa oled liiga loll et ise kedagi ära kasutada.
Njaa ... eem ... HEI!
Tark tüdruk, pane jah kõik põlema, siis ei arva keegi et sa hullaris peaks olema.
See on plaan - ma päästan kõik tantsuga vabaks!
Koguaeg tulevad sellised andekused pähe?
Ei, üks vanamees rääkis mulle.
Ära siis usu kõike, mida käperdaja kõrva sosistab.
Ei olnud nii, ta aitas rongi peale tungida, draakonit tappa ja ...
Ok, ok - misiganes sind pööde ajab.
Tüdruk ei pannud enam tähele ja tantsis hullumaja ees edasi.

Võtmesõnad:
Zack Snyder
CGI Porn

neljapäev, 17. november 2011

11-11-11

Ilmus: 2011
Stiilid: Horror, Thriller
Hinne: 2/10


Badly Drawn Boy - One Plus One is One

Kirjanikul, kelle kodumaja ümber hakkavad mingid astraalsoerdid kondama, oleks justkui hüva põli. Kriba aga õhtuvidevikus küünlavalgel kõik kogetud kõhedus üles. Mis sest, et nad otsustasid oma projektsioonivormiks valida selle tobeda telesarja monstrumi make-upi - paberil pole seda ju näha! Meie George Clooney act-a-like aga nii tapilik autor pole. Tal kulub enamus aega venna uskumatuse ümberveenmisele. Võta sa kinni, kumb neist peres siis lollim on. Pole siis ime, et igasuguse õhustiku ja müstika tabamisel täielikult põrutakse. Aga sellest pole midagi, sest lõputwisti järel on kõik anti-In the Mouth of Madness!

Võtmesõnad:
Religulous
Numerology

Psalm 21

Ilmus: 2009
Stiilid: Drama, Horror
Hinne: 3/10


Lamb - Gorecki

Kummitused ei olegi kummitused. Need on nagu rohkem häired minevikust ja suutmatus enesega leppida. No tore on. Ega seepärast selle lahtiseletamine ei pea seosetu sogamine olema! Euroopa karged laaned peaks ju väga atmosväärne kasvulava igasugusele kõhedikule olema. Aga näed pole ühti. Selleasemel tuleb hoopis Anglo-filme soovitada. Arthouse pärleid Reflecting Skin tõeliselt lummava häirituse tarvis ja Passion of Darkly Noon parema usuga pahuksis olemiseks.

Võtmesõnad:
Sweden
Religulous
Ghost

esmaspäev, 14. november 2011

Green Lantern

Ilmus: 2011
Stiilid: Action, Adventure, Fantasy
Hinne: 4/10


Hybrid - Green Shell Suit

Tema palja ihu lihaskiudude vahelt immitses rohekat radiatsiooni. Rinnale oli kõrbenud häbimärgina muistne ruun. Hädiselt püüdes oma nipsesemega vastase lollitadamiseks projekteerida ühetoonilist hologrammi. Rohelised mehikesed käskisid tal seda teha. Tülgastavad nakatunud soerdid, kes kogunevad muistse templi varemetes vaagima oma hämaraid tegusid. Inimestele jumalatelt varastatud tule tooja on vaja paika panna. & it's still not quite psychological horror or space fantasy?

Võtmesõnad:
Space
Superhero
CGI Porn

kolmapäev, 2. november 2011

Kukushka [The Cuckoo]

Ilmus: 2002
Stiilid: Drama, War, Comedy
Hinne: 9/10


Daughter Darling - Things Untold

Inimloomal käib see häälitsemine ikka ütlemata veidralt. Sellal kui teised pudulojused teevad ennast hetkega teistele liikidele selgeks võib see jäädagi paterdama ja keegi miskit targemaks ei saa. Küll kudistad hetkeses kirelõõmas meelitusi või toonitad tubli ristiinimesena rahvuslikke (v)aateid. Lõpuks jõuab iga jutt sama tõdemuseni - ega midagi ikka öelda ei olnud.


Ei tasu siis sellest pisikesest elukibedusest ennast heidudada. Kõik vahva koorubki välja ridade vahelt - mõistmatusest. Ehk järgmine kord oskad iga arusaamatust veidikene rohkem hinnata. Seekord mitte küll nii tragi kui Vene eripärad, natu nostalgilisem, aga sama vahva ja sai isegi südamest naerda.

Kak ya provel etim letom [How I Ended This Summer]

Ilmus: 2010
Stiilid: Drama
Hinne: 7/10

Atomic Summer - Rainbow Fish

Ohtlikud tööd pole noorte teha. Mõistad sa täpsusest kinni pidada kui iga muu asi on antud ajahetkel palju apetiitsem ajada? Oskad sa muretseda kui sul pole veel ühtegi muret maamuna pääl? Kuidas kaaluda kaotust kui sa pole kedagi ülal pidanud? Kõigest hoolimata lased neil lõpuks ikka põruda. Eksimatus minetab oma eesmärgi. Alles siis, kui sa oled kõik kaotanud, ei koorma ka kohustused ja võid noore tuulepea kombel viimased hetked endale pühendada.

Kogu tuumapatarei radiatsiooniproovide uisapäisa fabitseerimine ning omakeste kaotustega vassimine jätsid võlsi mulje nagu konfliktil oleks filmis suurem kaal. Teos oli hoopis loodusdokumentaallik kus keskendutakse rohkem ääremaa kargele ilule kui selle asukate tegemistele kaasa elamisele. Nii võttis tasane teos esimeses pooles oma hoo täitsa maha ja kogu filmi resonants tuli alles viimasel neljandikul. Ju lebotas lavastaja nooruki kombel enamus aega niisama tühja ja asus asja kallale alles viimasel hetkel.

Captain America: The First Avenger

Ilmus: 2011
Stiilid: Action, Adventure, Sci-Fi
Hinne: 7/10


Kinnisidee. Hoiab tühisel hinge sees. Peletab natukesekski luupainajaliku reaalsuse eemale. Aga tõesti, kui tõenäoline on sellest püüdluste väärpeeglist edukalt välja tulla? Äkki ei olegi enam elu kastis. Kisub proportsioonid kõik puha mööda. Stalgid kogu aja tüdrukut, nägemata, et ta on siinne kõige tühisem tegelane. Kuripahal on vaja ikka hari punaseks ajada, patrates süübimatult, et ta ei olegi ikka õige inimene. No kus see kõlbab. Ameerikas ollakse ikka ise maailma naba. Korraltatakse mingi isehakanud keigariga kohtlasi sissetunge võõrriikidesse ja antakse sealsele rangele, trobikonna imevidinaid välja töödanud, ennastpõletavale teadurile lihtsalt lõuksi.

Nii nagu Inglourious Basterds raiskab ka Cap. oma vahvad sõjapropakanda ideed suuresti tühja. Naeruväärse kostüümi ja hüüdnime põhjendatus on siin asjalikum kõigist koomiksifilmidest. Samas jääb aga kõik ka väljaspool lavalaudu emotsioonituks ja teatraalseks. Film ei panusta ühelegi püsititatud teemale - ei ütle midagi sõjakajastuse ja tegeliku olukorra erinevusest, karakterid on liiga õõnsad et olla oodiks siirusele ja naivismile, panusteta karikatuurne madin jätab külmaks ja diselpunk on ka pigem hallilt järjekordse jäljendusena sees. Igatsen Paul Verhoeveni ulmesatiiri geniaalsust.