neljapäev, 3. detsember 2009

4D Man

Ilmus: 1959
Stiilid: Sci-Fi, Horror, Romance, Action, Thriller
Hinne: 6/10

Üks põhjus miks meil superkangelasi suuremat ei leidu on meediapoolne hämu nende tekkepõhjustest. Tulevased üliinimesed käivad küll salaja kiiritusaladel ringi luusimas ja liituvad varmalt tehnika kursusega, kuid loodetud ergastumine muteerumise läbi või nanotehnoloogia abil jääb saamata. Selle asemel aga järjekordselt retkelt, hävinud reaktori tuuma juurest, hädavaevu tagasi jõudnuna vaatad koridori peegli ees kimbatusega kuidas juuksed on hakanud peast välja langema või lõpetad oodatud hi-teck supervarustuse loomise asemel mõnes hädises IT-firmas kirudes Pascalit trükkides. Ja teisalt kiputakse millegipärast kõik järelejäänud hakatised esimesel võimalusel maha lastama.

Tegelikult ei ole tarvis sellega niipalju vaeva näha. Kui sa kooli ajal füüsikatunnis valemite varma lahendamise asemel mõtlesid hoopis kuidas selle infoga annaks nähtamatu(,) igiliikur(,) ajamasina valmistamisega alustada siis võibolla suutsid kõigi nende kasutute teadmiste kühveldamise kõrval tabada hämmastavat tõsiasja, et need ülesanded kõik juba sisaldavad endas vajaminevaid arve! Kui sa nüüd oma piiritus tarkuses püüdsid tahvli ees mõnda matemaatikale senitundmatut lahenduskäiku arendada või lampi arve sisse loopides asjaga hakkama saada, ei saanud sa seda ülesannet kunagi lahendatud. Seega esimeseks sammuks maailmavalitsemisel on perspektiivide kõiksuse hoomamine - kõik vajaminev on juba olemas ja seda tuleks õppida õieti ära kasutama mitte mingile seninägematule lahenduskäigule lootma jääda. Ning ära unusta õppejõule meelde tuletamast, kes tegelik luuser on ja asjade väljatöötamise asemel ennast tatikatele raiskab.

Ühesõnaga. Ülivõimeteks pole vaja luua uut suutlikku sisekeskkonda su ümber või eneses vaid mõista välikeskkonna veidrusi ja nende abil mõõdet valitseda. Siin näiteks avastab üks teadur mateeria hõrendamise võim(alus)e ja suudab ennast kõigist ainetest läbi suruda. Anomaalia eksistentsis? Ava parallelreaalsusse? Salarassi sohilaps? ... Läbistamatuks muutumisel ei pea teda enam ka ükski tera ega kuul. Kuna suured energiavahetused vajavad laadimist kuid toit samuti sees ei püsinud tuli ennast täita teiste inimeste elujõust tühjaks imemisega. Kui pea juba nokkima hakkab, eks need teadmised ikka tule hulgakesi. Mitte, et ta eriti terav pliiats oleks olnud aga kui sulle asjade analüüsimise eest MAKSTAKSE siis satud ju varem (või hiljem) millegi olulise otsa.

Võtmesõnad:
Wall People
Immortal

4 kommentaari:

  1. Einoh ma saan aru, et postituses filmist kirjutada oleks ebaoriginaalne aga selle teose puhul päris huvitaks, et kas tasuks teda vaadata vms.

    VastaKustuta
  2. Seda oleks võinud väikesena näha. Siis oleks selle idee ümber ajaga unustades ja möödamäletades mingi hoopis oma sisu vorminud.
    Selliste põnevate ideedega ma praegu alati ootan, et tuleks mütoloogia-keskne teos. Et ikka leiduks mõni nupukam hing sealt teisest kümnendist oma lennuka lähenemisega.
    Temaatikat siin umbes niipaljukest ainult oligi, kui ma kolmandas lõigus muljetasin. Enamus aega kulus suhete ja draama, mitte mõõtmete, püstitamisele.
    Ma arvan, et sinu skaalal saaks ta rohkem punkte. Tasub ikka kaeda, kui tasasem sisu ära ei heiduta.

    VastaKustuta
  3. See kolmas lõik oleks võinud olemata olla, et selle luuserilausega lõpp ja kogu kompott, aga see on ainult minu isiklik ja ainuõige arvamus..

    VastaKustuta