neljapäev, 16. aprill 2009

Crna macka, beli macor [Black Cat, White Cat]

Ilmus: 1998
Stiilid: Comedy, Romance
Hinne: 9/10

Lähedaste pulmad on ühed depressiivsed üritused. Kui pruut osutub hinge väljanärivaks mõrraks, siis on vaesest peiust kahju. Ja endast. Sellistel on kombeks paar korda aastas külas käia. Kui tavaliseks halliks hiirekeseks, siis kirud endamisi, et miks just meie suguvõsa peab kõik keskpärased ära korjama. Aga kui ta on ilus, tark ja seksikas, siis on masendav, et selline väärt eksemplar silme all käest ära võetakse. Igatpidi jura.

Mustlased on ka kahtlased. Siis kui ma veel Viljandi vahet sõitsin, tuli sealt vahetevahel üks selline perekond peale. Trügiti kiirelt piletisaba vahelt läbi tahapoole istuma. Vahel oli bussijuhil tükk tegu, et piletiraha kätte saada. Vassimine on neil veres. Kõik suudetakse poolmuidu välja kaubelda või ära näpata nii et silm ka ei pilgu.

Aga film on helde. Tragim kui misiganes nõuka-aegne komöödia. Ja mustlased on siin paganama sümpaatsed. Kuigi keegi siit pole varasemalt kusagil mänginud on kõik rollid igati loomulikud. Kaameratöö on mänglev ja sisu sujub ladusalt. Kaalusin kas panna hindeks 9 või 10. Ega millegi üle viriseda ei olegi. Nautisin filmi täiel rinnal. Lihtsalt mäletan, et kui aastaid tagasi seda esimest korda nägin siis sai ka KÕVASTI kõkutatud. Seekord mitte. Ei usu, et keegi filmi muutnud oleks - ju on asi minus.

Võtmesõnad:
Senior
Gypsy
Fraud
Arranged Marriage
Feel-Good Movie

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar