neljapäev, 2. aprill 2009

Giù la testa [A Fistful of Dynamite]

Ilmus: 1971
Stiilid: Adventure, Western, Action, War
Hinne: 9/10

Kaks kelmi. Üks pesitseb oma mannetus urkas ja roogib kokkukogutud kasutu pätikarjaga varasid kokku. Teine sibab kahuriväega ringi ja püüab kõvasti riiki parandada. Revolutsionäär ja materjalist on kahjuks veidikene valed isikud kodumaa olukorra parandamiseks. Mõlemad arvavad, et innovatsiooni annab kontrollida. Enda saamatu arunatukesega midagi elujärje parandamiseks välja pakkuda ei ole - arvavad, et kui koondada rahad ja rahva vanu tegemisi hülgama ja nullist alustama, siis tuleb rikkus õuele. Revolutsioon, evolutsioon ja innovatsioon on sama asi - muutus hälve läbi loomuliku arengu käigus. Uued matemaatilised teoreemid tekivad arvutussüsteemide ebakõlasid uurides. Inimkond tekkis läbi pärdikupesakonda sündinud vääraka võsu. Uus tarbevara tekib vanu ja kehvi asju edasi arendades. Lollakas riik aga raiskab oma rahasid soolapuhujatest maailmaparandajatele.

Urmas Kõiv ja peotäis innovaatoreid.

Põlvili, närakas! Rainer Nõlvak teeb kõik ära - paugupealt!!!

Võtmesõnad:
Explosives Expert
Bandit
Revolution
Spaghetti Western

2 kommentaari:

  1. Pole vaja asju nii keeruliseks ajada :]
    Oli lihtsalt üks elukutseline revolutsionäär kes tegi midagi tegi sest muud ta ei osanud. Ja oli üks pätt kes alguses tahtis üldises segaduses panka röövida ja hiljem vaid kätte maksta. Mingeid suuri plaane või ideid neil eriti just polnud.

    VastaKustuta
  2. Seda küll. Kena ja lihtne film oli. Aga see revolutsioonivastatus meeldis - ajas mõtte jooksma. Mulle lihtsalt meeldib siin alati mingit kastivälist mõtlemisainet pakkuda.

    VastaKustuta