teisipäev, 19. oktoober 2010

Screaming Steel


Radiohead - Everything In Its Right Place (Hybrid Remix)

Suures laborihoones kõmises vastu vaikus. Terves kompleksis toimus midagi vaid kahes kohas. All valveruumis lehitses öist vahetust veetev turvamees ekraanide ees päevast ajalehte ja ruumide rägastikus, ainsana aknast valgust välja heitva toa tasases võbeluses, lösutas arvuti ees kõhetu kogu. Teda ja hiigelsuurt raali ühendasid kaablid kust jooksvat infovoogu saatis vaid mõni üksik tõmblus ja tühjusesse vahtiv pilk. Tormlev andmetulv põimus portselanikarva nahaga kolus üha uuteks seosteks.

Kõik oli kuju võtnud. Maast oli välja kasvanud igasugu taimi - rohust võsani. Puude vahel võis näha loomi luusimas. Kõike saatis mitmekesine linnulaul. Kaks paljast primaati seisid pelglikult keset metsa kõrguva veidra ehitise ees. Emane hoidis kinni isasest, surus oma rinna ta kõhule ja viipas meelalt, et see läheks kohta lähemalt uurima. Isane möhatas vastumeelselt aga andis lõpuks järele ja sukeldus ruumi. Toas kõrgusid igasugu seninägematud hübriidsed taimevormid. Isane haaras oksalt ühe krobulise vilja ja pages sealt minema. Välja jõudes surus ta selle uhkelt partneri pihku. Maitse kõrvetas. Looja pidi mürgitatud isendid eemaldama kuplitaha tühermaale.

Kostus vaid põrinat, oigeid ning äginakatkeid. Naljakas mis hääli nurgas seisev külmkapp öövaikuses teeb. Toolil istuja oli hakanud nihelema. See külmkamber võib olla inimese üks veidraim loome. Masin mis on loodud nihutama ainete loomulikku vananemise kulgu. Kapsel, mis hoiab asjad ajutiselt aja voost eraldi. Toimub seal ka mingeid ebaloomulikke arenguid sinna liiga kauaks jäänud toiduga. Kogu näole ilmus võigas grimass ja kostus vali kiunatus kui ta end toolilt püsti ajas ning juhtmerisust külmiku poole suundus.

Kuubik mõjus hüpnotiseerivana. Valitsejanna silitas selle keerukat pinda. Mis määratlematu vägi selles peitus. Ja ise selle kõige võti olla. Ta võttis oma raudse haardega kaanest kinni ja rebis selle pealt. Seade tegi valju kärgatuse ja väli käis viimast korda üle ümbruse. Segavereliste pooljumaluste valitsusaeg oli läbi saanud.

Valgusvihk jooksis üle toa. Lahtirebitud külmiku uksel seisev kogu oli kõik sealleiduva tuba mööda laiali pildunud ja enda näonahka maha püüdnud kraapida. Haavadest helkis vastu metall. See astus kohkunud turvamehe juurde, võttis talt kraest kinni ja sisistas: "Hing ei mahu masinasse!". Hommikuks ei olnud toas enam ühtegi hingelist aga tööletulnud laborandid avastasid segipaisatud ruumist hulga surnud liha ja rauda.

It's part from my wrap up to James Cameron's 2 Terminator films that explain time travel & why robots are after this family. Future/past is total steal from Bible & Zardoz but thanks to McG & BFM we probably never see any more of it.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar