teisipäev, 13. jaanuar 2009

Was A Bitch Worth It?

Kuidas loomingut hinnata? Kui oled juba tükk aega omale meelepärast meedia alamliiki tarbinud siis ei teki erilist probleemi asjast oma hinnang anda. Aga kogetu mingisse numbrilisse vahemikku suruda on vahel üsna keeruline. Olles numbrite suskamisega kümnepalliskaalal üsna kimpus, vaagisin veidikene asja üle ja tulin lagedale järgneva süsteemiga.

Sümpaatne teos saab punkte skaalal 6-10 ja pigem häirimise korral 1-5. Kui see oli parem kui enamus analooge siis saab ta halvemas 4-5 või paremas skaalas 8-9 punkti. Kui teos on üsna kehvake omataoliste sees siis on talle anda 2-3/6-7. Ja kui kogetut täiel rinnal nautisin siis saab 10 punkti ning igati häiriv väärib vaid 1 punkti. Pole just raketiteadus aga asjad ongi lihtsad ja selged kui sa need endale lahti harutad.

Loomulikult tuleb arvestada, et ei saa igat filmi Citizen Kaneiga võrrelda ja muusikat kõrvutada Mozartiga (loe: arusaamaga antud stiili "suursaavutustest"). Hindamisel tuleks aluseks võtta ikka antud seeria või looja teised tooteid ja kaaluda loomingu väärtust sellega. Niiet pole ime kui otse videolevisse paisatud poolhädised ideevälgatused saavad mult parema hinde kui suured staaririkkad ja eriefekte pungil Hollywoodi hingetud paatosed. Aus film on rohkem väärt kui hea film.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar