neljapäev, 20. jaanuar 2011

Skyline

Ilmus: 2010
Stiilid: Sci-Fi, Thriller
Hinne: 3/10

Higher Than A Skyscraper (Orb’s Towers of Babel Mix) by Hybrid on Grooveshark
Hybrid - Higher Than a Skyscraper (Orb's Towers Of Babel Mix)

Alguses valitses ühtsus. Vaarisad elasid kõrvuti üksmeeles ja teineteisemõistmises. Koos otsustati rajada hiiglaslik kants, et valitsejatele annaks lähemal olla ja seltsis saaks veelgi rohkem ette võtta. Esimene pilvelõhkuja. Baas ilma sõjata. Rikastumiseta kaubamaja. Mördist õunapuu paradiisi keskel. Seda aga ei saadud kunagi valmis. Oli selles süüdi Pandora laegas või mõni muu valitsejate vidin aga millegi rike hävitas inimestevahelise telepaatilise sideme.

Kõigi peas käis prõks ja äkitselt oli sealt kogu harmoonia kadunud. Meelelühis oli sealt ära kustutanud enamiku ühtsest teadmistepagasist. Asemele tuli uus taju, mis võttis kokku kogu kimbatuse oskamatuse ees ja ümberseisvate võõraste pelgamisest, isekus. Pageti sealt minema - kaugele üksteisest. Rännati läbi pool maailma, et leida see kuhugi kadunud õndsust. Õpiti uuesti suhtlema ja koos midagi tegema. Loodi pisikesed kooslused ühtset õnnetunnet ja iga selletaoline, riik, arvas, et just tema omab seda kaotsiläinud alget. Tegelikult ei ole Sumeri dialekti elemente esinenud mitte ühesgi uuemas keeles. Patriotism pole õnnis ühtehoid vaid isekas naaberrahva põlastus. Alge on siiani kaotsis.

Ühel päeval avastad linnade kohalt veidrad seadmed tasakesti sumisemas ja malbet valgust heitmas. Inimestes tekib vastupandamatu kihu nagu ööliblikal laterna vastu. Paljud oskavad äkitselt rääkida arusaamatut muistset keelt. Ainult ennast sisse söönud kõrgklass, poliitikud ja ärimehed, paistavad olevat imuunsemad nende muutuste osas. Mõned neist on ennast ühes kõrghoones ära barikeerinud ja ees ootab veider võitlus kahe maailma vahel. Üks parimaid ja originaalsemaid tulnukafilme. Tore, et need andekad inimesed suutsid sellest kõigest väärilise filmi vormida!

Võtmesõnad:
Alien
Invasion

1 kommentaar:

  1. Minule film ei meeldinud. Kuidagi odav, võib-olla polnud filmis osalejad kuigi veenvad või oli mul miskit muud häda sellega.

    VastaKustuta