laupäev, 28. märts 2009

Mikael Simpson - Slaar Skaar

Ilmus: 2009
Stiilid: Experimental, Dub, Ambient
Hinne: 5/5

Taanlased on leidnud endale võimsa väljundi. Muusikastiili mis põimib endas kokku Elektroonika mitmekesisuse, Ambienti atmosfääri ja Dubi omanäolisuse. Esmakordselt jäid need helid kõrva Trentemølleri loomingut kuulates, kes tõusis kohe üheks mu lemmikartistiks. Tema kaudu jõudsin ma Lulu Rouge sama imepäraste helivoogudeni. Nende töötlusi taga ajades tuhnisin välja Mikael Simpsoni värskeltilmunud albumi ja avastan imestusega, et enamik Taani erksamaid muusikuid viljeleb seda imestiili.

Mikael Simpsonile on see juba 5 sooloalbum. Ta on laulja, muusik ja pannud ka filme helisema. Kohalike produtsentudega on samuti ladusalt koostööd tehtud, muuhulgas: kirjutanud Trentemøller - Moan laulusõnad ja Lulu Rouge jaoks sisse laulnud Bless You ning koostanud Sweeter than sweet sõnad.

Aga ... see on ju ... Taani keeles!?! Jah. See on muusika. See on päris muusika. Siin on laulja isikupära hääletämbris, mitte nimes ja helid omavad tähtsust - iga lugu on suure armastusega isemoodi instrumentidest kokku põimitud, mitte tavapärane kitarri, sündi ja trummidega lirtsumine. Siin minetab keel oma tähtsuse. Kuula ja naudi. Kuula ja õpi. Meil tuleb ka mingis vormis heliloomingu läteteni jõuda. Kaua annab kaasmaalasi häbeneda?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar